2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Fogyni akarsz? Kezdj el edzeni!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-11 15:36:57
Kifogás mindig van, edzés annál kevesebb. Olvasd el, mit kell tenned!

Nógrádi Bence, a népszerû üzleti író és elõadó testépítõ edzõje vagyok, és Bence javaslatára néhány gondolatot „papírra" (vagyis gépre) jegyeztem a fogyásról.

A rendszeres testedzés elõnyeit gondolom a kedves olvasóknak nem kell ragoznom. A helyes mód, ha felváltva végzünk egy nap súlyzós edzést, a másik nap futás vagy más aerob jellegû edzést. Az edzés idõtartama legalább 40 perc, de ne haladja meg a 60 percet. Ha az edzést nagy intenzitással végezzük, ennyi már meghozza a várt eredményeket.

Az aerob edzés lehet futás, úszás, biciklizés, tornatermi evezés vagy sífutás. Látványos eredményeket lehet elérni továbbá a pilates jellegû tornával, vagy akár azzal, ha napi egy órát ütemes tempóban sétálunk a parkban.

A súlyzós edzésnél az izomnövelés a cél. Sokan mondják, hogy azért nem súlyzóznak, mert nem akarnak „nagy izmokat". Pedig a biológiát valamennyire ismerõk tudják, hogy az izmok apró építõelemei úgy mûködnek, mint az apró tûzhelyek: a cukorból, szénhidrátból energiát fejlesztenek. Ezért tehát az anyagcsere (vagyis hogy milyen gyorsan égetjük el a bevitt táplálékot) sebessége egyenesen arányos az izomtömeggel. A több izom, több energiát használ fel még nyugalmi állapotban is, így az anyagcsere gyorsabb.

 

Folytatás a www.edenkert.hu oldalon

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!