2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Közösen a démonok ellenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-03 15:05:58
A kábítószer-fogyasztás veszélyeire hívták fel a figyelmet a függõk.

A drogmentes világnaphoz kapcsolódva középiskolás diákokkal beszélgettek a Fordulópont Szenvedélybetegek Rehabilitációs Intézményének lakói nemrég az Ifjúsági Házban.

– A Fordulópont egy német modell alapján mûködõ központ, ahol egy, ha szükséges két esztendõn keresztül segítjük tíz ember gyógyulását. A közösségben a betegek nincsenek egyedül a problémáikkal, így könnyebben tudják átvészelni ezt az idõszakot – mondta Tóth Bence, az intézet vezetõhelyettese. Majd Tibor, az otthon egyik lakója vette át a szót. – A bekerülést egy hónapos izolációs idõszak követi, amikor semmilyen módon nem kommunikálhatunk a világgal. Az ellátott ilyenkor önmagára figyelhet, valamint megismerheti a többieket és megtanul alkalmazkodni a belsõ szabályokhoz. Mint kiemelte, a legfontosabb, hogy tudjunk segítséget kérni, mivel az megkönnyíti a hétköznapokat.
A drog fogságában

Pörögtem, elfelejtettem a gondokat és remek ötleteim támadtak – mesélte Gábor, mit érzett, amikor a drogok hatása alá került. A 21 éves fiatal bolti eladónak tanult, amikor egy felsõbb éves srác megkínálta marihuánával. Eleinte havi egy-két alkalommal használta, késõbb pedig jöttek a biofüvek meg a JVH. Utóbbit három éven keresztül napi szinten szívta.

– Annyira sóvárogtam a fû iránt, hogy ha nem jutottam hozzá, rosszul voltam. Betörtem a boltba, ahol a gyakorlatomat töltöttem, biciklit loptam, eladtam mindent, hogy pénzhez jussak és anyagot vehessek, mindössze 16 évesen – fogalmazott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!