2024. április 24. Szerda, György.
 
Az MVM Paksi Atomerõmû Zrt. újabb negyedmilliárddal támogatja a térségi fejlesztéstForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-04 13:13:13
Címkék: Bihari hírek, mvm
Az MVM Paksi Atomerõmû Zrt. által alapított Jövõnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriuma összesen 250 millió forint értékben 21, a térség fejlõdését elõsegítõ pályázatot támogatott keddi, dunaszentbenedeki ülésén.

Az alapítványhoz ezúttal negyvennégy pályázat érkezett. Az igényelt támogatás a hiánypótlást követõen meghaladta az 500 millió forintot.

Az alapítvány érdekeltségi körébe 41 település tartozik Paks, Szekszárd és Kalocsa térségében. Ezek közül 40 pályázott, de mások mellett két kórházat érintõ pályázati igény is érkezett a kuratóriumhoz.

Több energia-megtakarítást eredményezõ intézmény felújítást, Kalocsa esetében informatikai fejlesztést, Fácánkerten közösségi tér kialakítást támogat az alapítvány. Kajdacs Község Önkormányzata a támogatással a római katolikus mûemlék templom tetõzetének felújítását végezheti el, a kalocsai és szekszárdi kórházban betegélelmezést érintõ fejlesztések valósulnak meg még az idén.

A Dunaszentbenedeken megtartott ülésen a kuratórium elfogadta a 2014. évi II. forduló pályázati felhívását, eszerint változatlanul várják az életminõséget, biztonságot javító beruházásokra, energiahatékonyságot célzó beruházásokra vonatkozó pályázatokat. Lehet igényelni uniós pályázatokhoz önerõt is.

A Paksi Atomerõmû által alapított Jövõnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány célja a kedvezményezett területeken megvalósuló térségfejlesztés, az életminõség emelése, továbbá a munkahelyteremtés az atomerõmû környezetében fekvõ 41 Tolna, illetve Bács-Kiskun megyei településen. Az erõmû évi 500 millió forinttal támogatja az alapítványt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!