2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Jogerõsen is börtön jár a Rivotrillal kábítóknakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-04 16:37:22
Harmadfokon megváltoztatták a Debreceni Törvényszék határozatát annak a két férfinak az ügyében, akik gyógyszerrel kevert itallal kábították el áldozataikat a cívisvárosban.

Mind a fellebbezéssel nem érintett elsõ- (L. Tamás), mind pedig a másodrendû vádlott (T. József) esetében hatályon kívül helyezte a Debreceni Ítélõtábla a kétrendbeli készpénz-helyettesítõ fizetési eszközzel való visszaélésrõl szóló rendelkezést, s e bûncselekmények miatt az eljárást megszüntette. Egyebekben a másodfokú bíróság ítéletét helybenhagyta – tájékoztatott Fórizs Ildikó szóvivõ.

A bírósági tényállás szerint a vádlottak 2012 nyarán több esetben is Rivotrillal bekevert itallal kábították el áldozataikat, hogy értékeiket (mobilt, készpénzt, bankkártyát, közokiratokat) eltulajdoníthassák. Egyik alkalommal egy családi veszekedés után hazafelé tartó fiatal nõt szemeltek ki. A feldúlt állapotban lévõ áldozat elfogadta a neki kínált italt, reggel pedig kirabolva, bugyi nélkül érte a hajnal egy parkban. Szexuális erõszak nem érte.

Az elsõfokon eljárt járásbíróság mindkét vádlottat háromrendbeli társtettesként elkövetett rablás bûntette és tízrendbeli társtettesként elkövetett közokirattal visszaélés vétsége miatt 6-6 év börtönbüntetésre ítélte. A másodfokon eljárt törvényszék további egyrendbeli társtettesként elkövetett készpénz-helyettesítõ fizetési eszközzel visszaélés vétségében is bûnösnek mondta ki a két férfit. A szabadságvesztés idõtartamát L. Tamás 7 év 6 hónapra, T. József esetében pedig 9 évre súlyosította.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!