2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Lépfene – Jó állapotban vannak a megfertõzõdött betegekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-05 09:30:45
Jó általános állapotban vannak, várhatóan néhány napon belül elhagyhatják a kórházat a lépfenével fertõzött betegek – tájékoztatta a debreceni Kenézy Kórház infektológiai intézetének fõorvosa pénteken az MTI-t.

Várkonyi István intézetvezetõ közölte: hat beteget kezelnek az intézetben lépfenefertõzéssel, õk antibiotikumot kapnak. A kórházban megfelelõen fertõtlenítettek, elvégezték a szükséges higiénés eljárásokat, így a betegek nem jelentenek veszélyt a környezetükre.

A Kenézy kórház infektológiai intézete felkészült esetleges további betegek felvételére is, folyamatos kapcsolatban áll a szakhatósággal – tette hozzá.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken közölte az MTI-vel, hogy lépfenefertõzés gyanúja miatt öt Jász-Nagykun-Szolnok megyei ember került kórházba Debrecenbe. A közlemény szerint az elmúlt napokban egy tiszafüredi telepen két szarvasmarhát vágtak le illegálisan. Az állatokról feltételezni lehetett, hogy betegek, de errõl az állategészségügyi hatóságot nem értesítették. A kórházba került emberek az illegális vágás során fertõzõdhettek meg – írták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!