2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Gyors eredményt hoz a füles gyógymódForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-07 13:23:35
Csütörtökön volt a kábítószer elleni közdelem világnapja, Eõry Ajándok, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület orvosa is átvette az Emberi Erõforrások Minisztériumától az Elige Vitam díjat több évtizeden át végzett elkötelezett szakmai, tudományos munkásságáért. Hol tartunk, mik a jelen kihívásai kábítószer ügyben?

Eõry Ajándok a hazai és nemzetközi szinten elismert tudományos munkássága, a hagyományos kínai orvoslás módszereinek a szenvedélybetegek kezelése terén való alkalmazása, valamint a hajléktalan szenvedélybetegek segítése terén kifejtett példaértékû munkája elismeréseként vehette át a szakmai díjat.

Az orvos a Kossuth Rádió 180 perc címû pénteki adásában a módszerrõl elmondta: a szenvedélybetegek képesek saját belsõ energiájukat mozgósítani, és a kínai fülakupunktúra, mely során a fülkagyló meghatározott pontjaiba öt tût szúrnak, megfelelõ ennek elõsegítésére. A betegek ezáltal egy olyan kapaszkodót kapnak, amely hozzásegíti õket, hogy maguk oldják meg a problémáikat – magyarázta. Hozzátette: a betegség a belsõ gyengeség és a külsõ körülmények együttes hatásának tudható be, a szenvedélybetegek nagy száma pedig indokolttá teszi az akupunktúra bevetését a gyógyítás során.

Közismert a gyógymód fájdalomcsillapító hatása, illetve bebizonyosodott, hogy a beteg a fülének megszúrása után fél-háromnegyed óra elteltével nagy nyugalmat kezd érezni, és olyan folyamatok indulnak el a szervezetében, mintha kábítószert kapott volna az endogén morfin származékok hatása miatt – mutatott rá Eõry Ajándok. A páciens úgy érzi, hogy erõsödik, kitisztul a feje és jobban alszik. Az akupuntúra méregtelenít és tisztítja a szervezetet, ez a legnagyobb elõnye a gyógyszerekkel szemben – állapította meg. A beteg két héten át akár mindennap kaphat ilyen kezelést – folytatta, majd azt követõen egy fenntartó kúra következik. Ezen gyógymód tudományosan igazolt, és nem is drága, tíz tû körülbelül 200 forintba kerül – hangsúlyozta.

Eõry Ajándok szerint fontos lenne, hogy a közeljövõben minden hajléktalanszállón belépési pont legyen a fülakupunktúra. Ezt azzal magyarázta, hogy az ittas hajléktanokat elküldik a szállókról, ami télvíz idején akár a megfagyásukhoz is vezethet. Ha viszont akupunktúrás kezelést kapnának, akkor fél óra alatt kitisztulnának, nem lennének kábák és agresszívek, így pedig beengedhetnék õket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!