2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
A hét második felében enyhül a kánikulaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-07 15:12:29
A hét elsõ napjaiban folytatódik a kánikula, akár 34 Celsius-fok is lehet, helyenként viszont záporok, zivatarok, többször erõs széllökések enyhíthetik a meleget. A hét végére némileg mérséklõdik a nappali felmelegedés – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap.

Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzés szerint hétfõn túlnyomóan napos idõ várható. A délutáni, kora esti órákban azonban egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hõmérséklet 14-20, a legmagasabb 30-34 fok között valószínû.

Hétfõre már csaknem az egész országra elsõ- és másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki a tartós hõség miatt. Emellett az Országos Meteorológiai Szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy hétfõn is nagyon erõs, 7,8-as értéket elérõ UV-B sugárzás várható.

Kedden délnyugat, dél felõl átmenetileg mindenütt erõsen megnövekszik a felhõzet. Fõként a déli óráktól várható egyre többfelé záporesõ, zivatar, helyenként felhõszakadás. Estére az északkeleti, keleti országrész kivételével megszûnik a csapadék, és csökken a felhõzet. Késõ este a szél a Kisalföldön megerõsödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A minimumhõmérséklet 15-23 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan 26-34 fok között alakulnak, keleten lesz melegebb.

Szerdán sokfelé várható záporesõ, zivatar. Több helyen jelentõs mennyiségû csapadék is hullhat. A leghidegebb órákban általában 15-20 fok lehet. Nappal keleten még 26-33, nyugaton viszont 18-25 fok között alakul a legmagasabb hõmérséklet.

Csütörtökön hosszabb-rövidebb idõre mindenütt kisüt a nap, szórványosan valószínû záporesõ, zivatar. A minimumhõmérséklet 11-18, a maximumhõmérséklet 20-26 fok között alakul.

Pénteken, szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan alakul ki záporesõ, zivatar. A legalacsonyabb hõmérséklet pénteken és szombaton 10-16 fok között valószínû. Pénteken 21-26, szombaton 23-27 fokig melegszik a levegõ. Vasárnap a leghidegebb órákban 12-17 fok lehet, a legmagasabb hõmérséklet 25-29 fok között alakul – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!