2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Az ország nagy részén szerdán is várható heves zivatar és felhõszakadásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-09 14:07:09
Tizenöt megyére és a fõvárosra szerdára is figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatarok, valamint felhõszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A kedd este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a heves zivatarok és a felhõszakadás miatt is narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken egy-egy heves zivatarban a legerõsebb széllökések a 90 kilométer/órát is meghaladhatják, rövid idõ alatt 50 milliméternél is több csapadék hullhat, s nagyobb méretû jégre is számítani lehet.

Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Tolna, Zala és Pest megyére, valamint Budapestre szintén a heves zivatar és a felhõszakadás miatt is elsõfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken is várhatók olyan heves zivatarok, amelyeket kárt okozó szél, jégesõ és jelentõs mennyiségû csapadék kísérhet.

Szerdán nagyobb valószínûséggel a nap második felében alakulhatnak ki heves zivatarok. Hõségre már sehol nem kell számítani, mindenhol 25 Celsius-fok alatt marad a napi középhõmérséklet.

Az elõrejelzés szerint az erõteljes gomolyfelhõ-képzõdés mellett hosszabb-rövidebb napos idõszakok is lehetnek. A legalacsonyabb hõmérséklet 15 és 20 fok között valószínû. A legmagasabb nappali hõmérséklet a Dunától keletre 24 és 30, a Dunántúlon 20 és 24 fok között várható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!