2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Rekord a belföldi turizmusbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-09 15:40:00
A második legnépszerûbb település Hajdúszoboszló.

Továbbra is lendületben van a belföldi turizmus, 10 százalék feletti volt a bõvülés a második negyedévben 2013 hasonló idõszakához képest. Nemcsak többször, de átlagosan többet is költöttük, amiben a SZÉP-kártya felhasználása is kulcsszerepet játszott. Az elõfoglalási adatok alapján egyébként a tavalyinál is több telt házas hétvégére lehet számítani idén a Balatonon, a népszerûségi versenyt várhatóan Siófok nyeri – adta hírül a szallas.hu.

Mint azt a közleményben írják, az átlagos foglalási érték 6,7 százalékkal 30 766 forintra nõtt. A SZÉP-kártya felhasználás szintén bõvült mintegy 10 százalékkal, ez részben annak is köszönhetõ, hogy április elején még közel 4 milliárd forintnyi, május 31-ig elköltendõ pénzösszeg lapult a magyarok zsebében. A második negyedévben egyébként a foglalások mintegy háromnegyede 1, illetve 2 éjszakára szólt. A legtöbben egy-egy éjszakát töltöttek otthonuktól távol, de több alkalommal is elutaztak. A szálláshelytípusok között a vendégházak és apartmanok tudták növelni részesedésüket a teljes forgalomból.

Júniusban már a horvátországi szállások iránt is megnõtt a kereslet, a legnépszerûbb helyek rangsorában a mindössze egyetlen városnak helyet adó Vir sziget végzett az élen, amit Rab, Medulin, Pula majd Crikvenica követett. Ami a magyarországi foglalásokat illeti, papírforma szerint alakult a legnépszerûbb települések rangsora az elõzõ 3 hónapban. Csakúgy, mint 2013 hasonló idõszakában, a lista élén Budapest végzett, a fõvárost Siófok, majd Hajdúszoboszló követte.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!