2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Magyarországon át megy a gáz UkrajnábaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-09 16:16:27
A Naftohaz ukrán állami gázvállalat versenypályázatot írt ki gázszállításra Magyarországon át.

A cég keddi közleménye szerint az ukrán-magyar határon szabad kapacitás áll rendelkezésre gáz továbbítására Magyarországon át Ukrajnába. A pályázatból az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség egyebek között azt emelte ki, hogy Ukrajna tíz napon belül fizet attól számítva, hogy beérkezett a földgáz az országba. Az érdeklõdõknek öt napon belül kell nyilatkozniuk arról, hogy mennyi földgázt szállítanának, azért nagyjából mennyit kérnek, és hogy mikor indítanák Ukrajna felé az energiahordozót.

Ukrajna július 7-én, hétfõn a csütörtöki szinthez képest háromszorosával, azaz napi 3,5 millió köbméterrel 5,2 millió köbméterre növelte gázbehozatalát Magyarországon keresztül - közölte a magyar FGSZ Földgázszállító Zrt.-re hivatkozva a dialog.ua ukrán hírportál hétfõn. Az FGSZ adatai szerint július 1-3. között az ukrán gázimport Magyarországon át napi 1,7 millió köbméter volt.

Ugyancsak hétfõn közölt adat szerint Ukrajna mintegy 214 millió köbméter földgázt szerzett be Magyarországon át júniusban. Ukrajna május 1-jén újította fel a földgáz behozatalát Magyarországon át. Magyarországon keresztül maximum napi 16 millió köbméter földgáz juthat el Ukrajnába, így a szállítási kapacitás még messze nincs kihasználva.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!