2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A kifizetett autóhitel után is visszajár majd az árfolyamrésForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-10 13:49:44
A kifizetett hitelek után is visszajár majd az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés összege - erõsítette meg a Fidesz frakcióvezetõje. Hogy pontosan mennyit és hogyan kapnak vissza az adósok, szeptemberben szabályozza majd az országgyûlés. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 Ma Reggel címû mûsorában megismételte: még ebben ebben az évben végleg kivezetik a devizahiteleket.

A kifizetett autóhitel után is visszajár majd az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés összege. A pénteken elfogadott törvény szerint ugyanis a tisztességtelenül felszámított összegek visszajárnak: nem csak a lakáscélú, hanem például a szabad felhasználású és az autóhitelek után is. Ezt erõsítette meg a Fidesz frakcióvezetõje, Rogán Antal hét végén a HírTV-ben.

Azt, hogy pontosan mennyit és hogyan kapnak vissza az adósok, köztük az autóhitelesek, szeptemberben szabályozza majd az országgyûlés - számolt be róla a Híradó.

A nemzetgazdasági miniszter szerint ez lesz a devizamentés második lépése. Elsõ lépésben a Kúria döntését vezetjük át. Szeptemberben meglesz az elszámolás, és aztán október-november táján pedig a forintosítása is meglesz ezeknek a hiteleknek. Tehát egy menetrend szerint haladunk. Szeretnék mindenkit megnyugtatni: ebben az évben a devizahitelek kivezetésére sor kerül -mondta Varga Mihály hétfõn a Ma Reggelben.

A nemzetgazdasági miniszter ismét arra hívta fel a figyelmet: akik még törlesztenek, továbbra is fizessék a hitelüket - néhány hónapon belül jelentõsen csökkennek majd a havi részleteik. Varga Mihály azt is hozzátette: õszre a bankoknak el kell számolniuk az ügyfelekkel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!