2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Egyre több a kis bolhapiacForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-12 11:38:55
Generációkra szóló befektetés. A szabadnapokat saját nyaralónkban tölteni többet érhet, mint bármilyen külföldi utazás, egy második otthon, miközben utódainkra is gondoltunk.

Egyre népszerûbbek, egyre nagyobb tömegeket vonzanak országszerte a garázsvásárok, míg korábban csak a fõvárosban és a nagyobb vidéki városokban szerveztek házi bolhapiacot, ma már számtalan kistelepülésen van ilyen - írja a Napi Gazdaság pénteki számában.

Péter Ilona, az egyik legnagyobb veszprémi garázsvásár szervezõje a lapnak elmondta: kéthavonta szerveznek vásárt, a résztvevõk száma pedig megközelíti a kétszázat. A garázsvásárok népszerûségét növeli, hogy ezek a mai napig magánrendezvénynek minõsülnek, a bevétel után abban az esetben adófizetési kötelezettség nem áll fenn, ha az éves forgalom nem haladja meg a 800 ezer forintot.

A legnagyobb vásárokat továbbra is a fõvárosban, Szegeden, Debrecenben, Gyõrben, Szombathelyen és Veszprémben tartják, általában hétvégenként,a trend itthon újnak számít, és az intézményesített bolhapiacok analógiájára terjedt el. Az elmúlt években a garázsvásárok egy része specializálódott, olyan rendezvények is vannak, ahol csak játékokat, gyermekholmit vagy lakásberendezési tárgyakat, esetleg kerti eszközöket vagy csak könyveket árulnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!