2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Hat és fél milliárdos beruházás GyõrbenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-13 15:26:03
Egyedi kormánydöntéssel juttatott 505 millió forintos támogatással indít 6,4 milliárdos beruházást Gyõrben a nehézgépjármû-ipart kiszolgáló öntvényeket gyártó Busch-Hungária Kft., amely ezzel 105 fõvel növeli mai 250-es létszámát 2017 végére - jelentették be szerdán a vállalat központjában.

Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kijelentette: a kormány az autóipar világpiaci növekedése miatt újabb ágazati cégeket próbál Magyarországra vonzani, a már itt tevékenykedõ társaságokat pedig új beruházásokra ösztönzi.

Emlékeztetett rá: a 2010-ben hivatalba lépett kormány úgy döntött, az ország újraiparosításába fog, hogy ismét Magyarország legyen Európa termelési központja. Ennek a stratégiának a zászlóshajója pedig a jármûipar lett, amelynek egyik európai fellegvára az ország. Ma a jármûiparban tevékenykedõ 712 cég 112 ezernél több munkahelyet tart fent, összesített termelési értékük évi 18,3 milliárd euró, ami a teljes magyar feldolgozóipari kibocsátás egyötöde, az exportarány 93 százalék - közölte az államtitkár.

Fekete István, a német családi vállalkozásként mûködõ BPW-csoporthoz tartozó Busch-Hungária Kft. ügyvezetõ igazgatója az eseményen arról beszélt: a gömbgrafitos vasöntödét tulajdonló társaság és a kormányzat prioritásai egybeesnek, hiszen mindketten a jármûipari gyártókapacitások bõvítésében és újabb munkahelyek teremtésében gondolkodnak.

Hangoztatta: a termékeinek túlnyomó többségét exportáló Busch-Hungária Kft. célja, hogy minél nagyobb szaktudást igénylõ és hozzáadottérték-tartalmú termékeket állítson elõ. A fejlesztés elsõ ütemében várhatóan szeptembertõl indul el új kohópárjuk, amelynek révén 25 ezerrõl 35 ezer tonnára bõvülhet éves termelésük; a második etapban újabb 10 ezer tonnás bõvülés feltételeit teremtik meg.

Az eseményen Simon Róbert Balázs, Gyõr alpolgármestere utalt rá: a városnak mára sikerült megvalósítania azt a három korábban kitûzött célját, amely a sikerek zálogának bizonyult. Ezek között említette, hogy a város váljon autóipari központtá, legyen saját egyeteme, és a térség legyen a magyar gazdaság húzórégiója. .

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!