2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Húsbárddal verte agyon az anyjátForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-15 13:54:05
Nyolc évre ítélte jogerõsen a Debreceni Ítélõtábla hétfõn azt a férfit, aki még 2008 decemberében egy húsklopfolóval megölte a saját édesanyját Kisvárdán.

A férfi az utolsó szó jogán annyit mondott, hogy nem emlékszik semmire, nem tudja, hogyan történhetett a tragédia.

 

Látszólag minden ok nélkül egy húsklopfoló bárddal kétszer sújtott le az alvó édesanyjára egy kisvárdai férfi múlt év decemberében. A második ütésnél a bárd az áldozat koponyacsontjába szorult – hangzott el a bírósági szerdai ítéletben. Tudjon meg többet az ítélet részleteirõl!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság Bálint Tibor vezette tanácsa B.T. kisvárdai lakost emberölés bûntette miatt elsõ fokon 8 év letöltendõ börtönbüntetésre ítélte.

A vádlott 2008 december elsején este elment otthonról, majd egy liter bor elfogyasztása után visszatért. A televíziót nézve egyszer csak felötlöttek benne a korábbi sérelmei, amikor is édesanyja és annak ápolója szóvá tették, hogy a közelgõ ünnepek elõtt miért adott kölcsön hatvanezer forintot egy ismerõsének. B. T. addig hergelte magát, amíg egy húsklopfoló bárddal kétszer arcon vágta alvó édesanyját. Az elsõ ütés körülbelül tíz centis vágást ejtett az asszony arccsontján a homlokától a felsõ ajkakig, a második pedig ettõl távolabb a fül vonalánál érte az áldozatot. Az ütések erejét jelzi, hogy a második ütésnél a bárd az arccsontba ékelõdve beszorult.

A sértett késõbb, a kórházban tüdõgyulladásban elhunyt, de ehhez közvetve hozzájárult a bántalmazásból eredõ sérülés. Bálint Tibor ítéletében hangsúlyozta – A vádlott többször, nagy erõvel szándékosan ütött. Enyhítõ körülményként értékelte a bíróság, hogy B.T. epilepszia alapú organikus személyiségzavarban szenved, amelynek következtében a cselekmény elkövetésekor közepesen beszámítható volt. Az eljárás alatt tettének megbánásáról tett tanúbizonyságot.

A családtagok ellen egyre gyakrabban megnyilvánuló bûncselekményekre tekintettel súlyosbító körülményként értékelte a bíróság azt, hogy B. T. édesanyjával szemben lépett fel ilyen brutálisan, továbbá ezt ittas állapotban tette.

Az elsõ fokon hozott 8 éves letöltendõ börtönbüntetést hozó ítéletet a vád tudomásul vette, amíg a védelem a büntetés enyhítéséért fellebbezett. Másodfokon a Debreceni Ítélõtábla hoz majd ítéletet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!