2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Több mint húszezren kötöttek támogatott nyugdíjbiztosítástForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-15 16:00:16
Május végén 22 800 olyan nyugdíjbiztosítási szerzõdés élt, amelyre ez év elejétõl jár a személyi jövedelemadó (szja) kedvezmény – nyilatkozta Binder István, az MNB felügyeleti szóvivõje hétfõn az MTI-nek.

A szerzõdések állománydíja – az ügyfél által vállalt éves díj – 5 milliárd forint volt , így az egy szerzõdésre jutó éves díj 219 ezer forintot tett ki – tette hozzá a szóvivõ .

Az szja törvény múlt év végi módosítása szerint, ez év elejétõl az olyan életbiztosítás után vehetõ igénybe az adókedvezmény, amelynél a biztosító akkor fizet, ha a biztosított – a társadalombiztosítási szabályok szerinti életkorban – nyugdíjba megy. Két kivételt állít fel a törvény: a biztosított halálát, illetve a 40 százalékos rokkantságát.

A kedvezmény az éves befizetés 20 százaléka, de legfeljebb 130 ezer forint. Annak, aki több eszközzel is gondoskodik öreg koráról – önkéntes kölcsönös pénztári tag, nyugdíj-elõtakarékossági szerzõdéssel, illetve az elõbb említett – támogatott – életbiztosítással is rendelkezik-, a kedvezmény évi 280 ezer forint lehet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!