2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Katona Béla az Országgyûlés új elnökeForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-15 14:19:01
Katona Béla a hétfõn lemondott Szili Katalint váltja a házelnöki poszton.

A parlamenti képviselõk hétfõn titkos szavazással 319 igen, 22 nem szavazattal megválasztották Katona Béla eddigi MSZP-s frakcióvezetõ-helyettest az Országgyûlés új elnökének. Katona Béla a hétfõn lemondott Szili Katalint váltja a házelnöki poszton

A parlament mûködõképességének biztosítását tekinti legfontosabb feladatának az Országgyûlés hétfõn megválasztott új elnöke. Katona Bélát a parlamenti képviselõk hétfõn, titkos szavazással 319 igen, 22 nem szavazattal választották meg, az ugyancsak hétfõn lemondott Szili Katalin helyére. Felelõtlenség és nagyképûség lenne, ha egy körülbelül 7 hónapra megválasztott házelnök átfogó programokkal állna elõ - mondta hétfõn este az Országgyûlés új elnöke. Katona Béla ugyanakkor szeretné, ha a nemzetpolitikai kérdések a súlyuknak megfelelõ arányban szerepelnének a parlament napirendjén. A szocialista politikus elsõsorban a Fenntartható Fejlõdés Tanácsának, valamint a magyarországi kisebbségek együttmûködésének koordinációját végzõ - nemrég megalakult - szerv eredményes mûködésének támogatását tartja feladatának.

Katona Béla 1944-ben született Budapesten. A politikus 1990 óta az MSZP országgyûlési képviselõje, 1998 óta frakcióvezetõ-helyettes. A Horn-kormány elsõ évében 1994/95-ben tárca nélküli miniszterként felügyelte a polgári titkosszolgálatokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!