2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Hatszázmilliós energetikai korszerûsítés NyíregyházánForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-16 13:07:25
Kilenc közintézményében csaknem hatszázmillió forint értékû energetikai korszerûsítést valósít meg a nyíregyházi önkormányzat - közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtófõnöke.

Parillák Gabriella elmondta, hogy az összesen 586,4 millió forintos, idén befejezõdõ beruházás megvalósításához 85 százaléknyi európai uniós és hazai pályázati forrást nyertek, így az önkormányzatnak 15 százaléknyi önerõt kell biztosítania.

A 120 ezer lakosú nagyvárosban egy-egy bölcsõde és gimnázium, négy óvoda, két általános iskola, valamint egy rendelõintézet épületét szigetelik, és kicserélik az ablakokat, ajtókat. A létesítmények fûtési rendszerét is megújítják, vezetékeket, radiátorokat cserélnek. Az utóbbiakra termosztatikus szelepeket szerelnek fel, amelyek lehetõvé teszik majd az egyes helyiségek hõmérsékletének szabályozását.

Egy közintézményben már megkezdték a korszerûsítést, hat helyszínen pedig a napokban adják a munkaterületet a kivitelezõnek, két épület esetében pedig még nem zárult le a közbeszerzési eljárás.

Az épületek hõszigetelésétõl, fûtési rendszereinek korszerûsítésétõl az intézményfenntartó önkormányzat húsz-harminc százalékos költségmegtakarítást vár.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!