2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Hátrányos helyzetû gyermekek nyaralhatnak a BalatonnálForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-16 13:14:20
Százhúsz hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetû gyermek nyaralhat Balatonkenesén július 19-e és 24-e között a Bhim Rao egyesület három tanodai programja jóvoltából.

Errõl Káló Norbert, a tanodák szakmai vezetõje tájékoztatta az MTI-t. A Bhim Rao egyesület három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, Bódvaszilason, Perkupán és Szendrõn mûködtet tanodákat, összesen százhúsz gyermek részvételével. A szakmai vezetõ kiemelte: a tanodai programok célja a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetû, az általános iskolák felsõ tagozatán vagy középiskolában tanuló gyermekek iskolán kívüli oktatása, iskolai hátrányaik leküzdése.

Külön hangsúlyt fektetnek arra, hogy a tanodákban családias légkörben tanulhassanak a gyermekek, növelve bennük az önbizalmat, és hogy olyan élményekhez juttathassák õket, amelyek jobb sorban élõ iskolatársaik számára természetesek.

Hozzátette: olyan pedagógiai módszereket alkalmaznak, amelyek ezeket a célokat elõsegítik; fontos a projektmódszer, a drámapedagógia, a készség- és képességkibontakoztató helyzetgyakorlatok, valamint az egyéni fejlesztés és a mentorálás is.

A tanodai foglalkozásokon túl pályaorientációs, drogprevenciós, kulturális és szabadidõs programokat is rendeznek, valamint nagy szerepet kap a környezettudatos életmódra nevelés, a nyelvoktatás és az informatikai képzés is. A térségbõl bevont tizenöt pedagógus és három családi koordinátor segíti a munkát.

Káló Norbert elmondta: a három tanodai projekt az Új Széchenyi Terv keretében, 30-30 millió forintos támogatásból valósul meg. A 24 hónapra kapott támogatási összeg része két közös nyári tábor költsége is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!