2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
103 ezerrel nõhet augusztustól a közfoglalkoztatottak számaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-16 14:55:12
Augusztus és december között további 103 ezer közfoglalkoztatott alkalmazására van igény a Belügyminisztériumban elkészült felmérés szerint, és ennek meg is van a fedezete a kormány korábbi döntése alapján - írta a Magyar Nemzet.

A lap keddi számában a Belügyminisztérium, tájékoztatása alapján azt írták, hogy a korábbi hónapok 180 ezres átlaga helyett augusztusban már 244 ezer, szeptemberben pedig 221 ezer ember közfoglalkoztatása biztosítható. Az augusztus-decemberi idõszakban pedig átlagosan 193 ezer ember közfoglalkoztatása valósulhat meg, vagyis teljesül az a kormányzati célkitûzés, hogy 2014-ben átlagosan havi 200 ezer ember juthasson közfoglalkoztatáshoz.

A tájékoztatás szerint a kormány elvetette azt az elképzelést, hogy határozatlan idõre szóló szerzõdéseket is lehessen kötni közfoglalkoztatásra, így továbbra is maximum 11 hónapra létesíthetõ közfoglalkoztatási szerzõdés. Míg korábban átlagosan 6 órában alkalmazták a közfoglalkoztatottakat, az idén már nyolcórás munkaidõben alkalmazzák õket.

A lap emlékeztet arra, hogy a kormány korábban 183,8 milliárd forintot irányzott elõ a költségvetésben közfoglalkoztatásra, 3,9 milliárddal többet a tavalyinál, ezt növelte meg további 47,3 milliárd forinttal, hogy elérhetõ legyen a 200 ezres átlag.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!