2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Jövõre készül el a pécsi rehabilitációs központForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-17 13:00:13
Várhatóan 2015 elejére készül el a Pécsi Tudományegyetem (PTE) csaknem 850 millió forintos beruházása keretében megvalósuló rehabilitációs központ a baranyai megyeszékhelyen jelentették be az intézmény vezetõi az új egészségügyi létesítmény bokrétaavató ünnepségén kedden.

Bódis József, a PTE rektora elmondta, a rehabilitációs központ régi ûrt tölt be az egyetemi klinikai központ szolgáltatásaiban: itt lesz majd az idegrendszeri károsodások - balesetek, vérzések - európai szintû akut ellátása utáni fekvõbeteg-rehabilitáció, valamint a hasonlóan magas szintû kardiológiai és pulmonológiai ellátást követõen a szív- és tüdõgyógyászati betegek ambuláns rehabilitációja.

Hozzátette: a javarészt uniós forrásból megvalósuló, 850 millió forintos beruházás a tervezett ütem szerint halad, így a jövõ év elejére teljesen készen állhat a mintegy 1600 négyzetméteres rehabilitációs központ, amely a neurológiai és az idegsebészeti klinika Rét utcai épülettömbjének a közvetlen szomszédságában áll, s ahhoz közvetlenül kapcsolódik majd.

Girán János, a pécsi polgármesteri hivatal kabinetvezetõje úgy fogalmazott, Pécsen már ma is olyan széles körû egészségügyi ellátásokra nyílik lehetõség, amilyet kevés európai város mondhat magáénak. A rehabilitációs központtal pedig ez a kör tovább bõvül 2015-tõl.

Emlékeztetett arra, hogy a megyeszékhelyen jelenleg is folyik a 400 ágyas klinikai tömb 13 milliárd forintos felújítása, egy új sürgõsségi betegellátó központ kialakítása, és nemrég modernizálták több mint 400 millió forintból a város legnagyobb rendelõintézetét.

Péley Iván, a projekt orvosszakmai munkatársa arról szólt, hogy az ideggyógyászati fekvõbeteg-rehabilitációban részt vevõk esetében a létesítménnyel lehetõvé válik a diagnosztika, valamint a konzíliumok, a mûtõi háttér, illetve az intenzív osztály szükség esetén azonnali használata, kiküszöbölve az idõnként kellemetlen, hosszadalmas és költséges betegszállítást.

A földszinten lesznek az ambuláns rehabilitáció szakrendelõi, a betegek egészséges életmódra történõ oktatását szolgáló oktató-közösségi terek, valamint két tornaterem, amelyek elsõdlegesen a kardiológiai betegek rehabilitációját szolgálják majd. Az elsõ emeleten 25 ágy szolgálja az ellátást egy-, két-, illetve négyágyas, fürdõszobás, a kor követelményeinek minden szempontból megfelelõ kialakítású és berendezésû betegszobákban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!