2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Hatmilliárd forintból újul meg az egri kórházForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-17 13:07:22
Csaknem hatmilliárd forintból újul meg az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelõintézet, az errõl szóló szerzõdést kedden írták alá Egerben.

Fûtõ László, a kórház fõigazgatója köszöntõjében rámutatott: a fejlesztés nemcsak az egriek és a Heves megyeiek egészségügyi ellátását szolgálja, hanem a mezõkövesdi, illetve az ózdi kistérségben élõkét is. Hangsúlyozta, az utolsó utáni pillanatban sikerült elindítani a beruházást, ugyanis az egri kórház infrastruktúráját és mûszerezettségét tekintve is a legrosszabbak között van a megyei kórházak sorában.

Török Krisztina, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minõség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) fõigazgatója arról beszélt, hogy a gyors kivitelezés érdekében összefogásra van szükség.

Habis László egri polgármester úgy fogalmazott, hogy vonzó életminõséget kell biztosítania a városnak, ennek pedig része a versenyképes gyógyászati ellátás is.

Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott szavai szerint hamarosan soha nem látott léptékû fejlesztés kezdõdik meg az egri kórházban, amely révén közel 200 ezer ember egészségügyi ellátásának színvonala fog javulni. Rámutatott: az elmúlt négy évben az állam felelõsségvállalásával összesen mintegy 300 milliárd forintnyi beruházás valósult meg az országban.

Tombácz Imre projektmenedzser elmondta: a közel ötmilliárd forintnyi uniós támogatáshoz és városi önerõhöz a kormány további egymilliárd forintnyi forrást biztosított.

A 2015. november 30-án záruló beruházás keretében új, háromszintes technológiai tömb épül a kórházban. Ebben kap helyet egyebek mellett a sürgõsségi betegellátó osztály, a központi laboratórium, a sterilizáló és egy új mûtõblokk is. Kialakítanak egy 40 ágyas neurológiai és stroke osztályt, és beköltöztetik a kórház területére a jelenleg külsõ helyszínen mûködõ tüdõgondozót, valamint az igazgatóságot is. A beruházás keretében jelentõs mértékben korszerûsítik a korház eszközparkját is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!