2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Egyre többen keresik fel a rezsipontokatForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-17 13:43:04
Január óta már több mint 4500-an fordultak a kirendeltségekhez, ahol az ügyfelek általában a rezsicsökkentéssel kapcsolatban fogalmaznak meg panaszokat - mondta Németh Szilárd, a Fidesz országgyûlési képviselõje.

A kormánypárt rezsicsökkentésért felelõs politikusa a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság épületében nyilatkozott, ahol a közelmúltban nyílt meg a második fõvárosi rezsipont, amire azért volt szükség - indokolta -, mert a budapesti kormányhivatal kirendeltsége nagyon leterhelt volt.

A rezsipontokhoz a közszolgáltatásokkal kapcsolatban felmerülõ általános kérdésekkel és vélelmezett jogsértésekkel is lehet fordulni - mondta Németh Szilárd, hozzátéve, hogy az ügyfelek általában a rezsicsökkentéssel összefüggésben fogalmaznak meg panaszokat, amelyek egy része információhiányból adódik.

Az egyik leggyakoribb eset, hogy miután a fogyasztó kilépett az egyetemes szolgáltatásból - például egy nagy távközlési céggel kötött gáz- vagy villamosenergia-szolgáltatási szerzõdést -, jelzi, hogy nem érzi a rezsicsökkentés hatását - fejtette ki a képviselõ. Ám õk "nem is érezhetik", mert ezekben az esetekben szabadpiaci szerzõdésekrõl van szó, "az egy más kérdés, hogy errõl elfelejtették õket tájékoztatni", amiért már büntetett is a hatóság - mondta, majd felhívta az érintettek figyelmét, hogy - a szerzõdésfelmondási határidõ letelte után - bármikor visszatérhetnek az egyetemes szolgáltatás körébe.

Közölte egyúttal azt is: ha a parlament elfogadja a júniusban benyújtott törvénymódosítási javaslatát, akkor kiterjesztik a rezsipontok feladat- és hatáskörét, így azokban minden olyan közszolgáltatás ügyében tudnak majd segíteni, amelyeket érintett a rezsicsökkentés.

A fideszes politikus elõterjesztése céljának "a még mindig meglévõ, fogyasztókkal szembeni szolgáltatói túlhatalom" visszaszorítását, a fogyasztók érdekeinek minél erõsebb védelmét és a tudatos fogyasztói magatartás kialakítását, megerõsítését nevezte.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!