2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A hõség kedvez az árnakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-17 14:24:44
Hajdú-bihari dinnye ugyan még nem, de békési már kapható a piacon.

Õszülõ halántékú férfi pakolja a tizenvalahány kilós dinnyét a cekkerébe, majd húzza maga után a piacon, miközben ugyanannál a zöldségesnél már egy középkorú asszony hajol a dinnyével terített pult fölé és a félbevágott darabokat vizslatja. – Most veszek elõször idén magyar dinnyét, de lehetne olcsóbb. Vásároltam külföldit is, azonban nem voltam vele megelégedve. Ennek sokkal vékonyabb a héja és a színe is élénkebb – átnyújtja a kiválasztott darabot a kofának, aki megméri, majd 550 forintot kér a békési gyümölcsért. – Ez még belefér – mondja mosollyal az arcán, majd eltûnik a hömpölygõ tömegben.
Csökkenhet az ára

– Egy hete árulom a dinnyét, de még nem sokat adtam el belõle, egyelõre napi egy-két mázsa fogy, viszont az ára egy hét alatt harminc forintot csökkent, jelenleg 150 forint kilója – hangsúlyozta az egyik kereskedõ, hozzátéve, hogy a hõségben leginkább a görögdinnyét, míg hûvösebb idõben a gyümölcs sárga változatát keresik leginkább a vásárlók. A szomszédos árusnál közben már egy hatalmas dinnyét vágnak ketté, a gyümölcs fele kilenc kiló hatvan deka, de hamarosan a másik darab is gazdára talál.

– Ez az idei elsõ dinnyém, külföldit nem veszek, inkább megvárom a hazait, mert tudom, hogy az minõségi. Az ára még kicsit magas, de ahol gyerek, unoka van, ott megveszi az ember – mondta Mesterné Emike, mialatt a közel tízkilós dinnyét csomagolta a szatyorba.

Ugyanakkor a kofa szerint a következõ napokban csökkenhet a gyümölcs ára. Mint mondta, a múlt héten végig esett az esõ Medgyesegyházán, most viszont meleg idõ várható, ami nemcsak a dinnye érésének, de az árának is kedvez.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!