2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Szórakozóhelyeket ellenõrzött a katasztrófavédelem, egyet be is záratottForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-18 19:26:35
Szabadtéri rendezvényeken, szórakozóhelyeken tartott ellenõrzést a katasztrófavédelem; 232 szórakozóhely közül 69-nél tártak fel valamilyen biztonsági kockázatot, egyet közülük be is zárattak – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság helyettes szóvivõje pénteken az MTI-t.

Mukics Dániel elmondta: a legjellemzõbb hiányosság az volt, hogy a vészkijáratokat bezárva vagy eltorlaszolva találták, sokszor hiányzott a biztonsági világítás, és a menekülési útvonalat jelzõ irányfények elhelyezése sem volt szabályszerû. Szintén jellemzõ szabálytalanság volt a tûzriadóterv és a tûzvédelmi szabályzat hiánya.

Egy szórakozóhelyet, ahol a jelenlévõk száma meghaladta az engedélyezettet, azonnali hatállyal bezáratták, öt másik üzemeltetõjét pedig megbírságolták. A további esetekben “hatósági felhívást vagy kötelezést adtak ki” – sorolta a helyettes szóvivõ.

Hangsúlyozta: a szórakozóhelyek biztonságának alapfeltétele, hogy megfelelõ kiürítési útvonalakat jelöljenek ki, használhatóak legyenek a vészkijáratok, megfelelõen mûködjenek az irányfények.
Az ellenõrzéseken a tûzoltókészülékek megközelíthetõségét és az engedélyeiket is vizsgálták. A kontroll kiterjedt a villamoshálózat állapotának felmérésére is.

Ugyanakkor a katasztrófavédelem kiemelt figyelmet fordít a nagy létszámú szabadtéri fesztiválok biztonságára, ezért 81 alkalommal tartottak ellenõrzést ilyen rendezvényeken. A nagy közönséget vonzó rendezvények szervezõivel többször is egyeztetõ tárgyalásokat folytattak – közölte Mukics Dániel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!