2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Szijjártó: új típusú külpolitikába kezd a kormányForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-20 06:33:15
Címkék: Bihari hírek
Ahhoz, hogy az ország érvényesíthesse akaratát, új típusú külpolitikára van szükség, olyanra, amelyet teljes egészében a külgazdasági érdekérvényesítés vezérel - mondta Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Az egyetem diplomaosztó ünnepségén nemzetközi tanulmányok, politikatudomány, szociológia, kommunikáció és médiatudomány, valamint tanár-közgazdásztanár mesterszakos hallgatók vehették át oklevelüket.

Az államtitkár az eseményen tartott beszédében kiemelte: a világgazdasági és világpolitikai változások miatt kialakult új helyzet Magyarországot is új stratégia kidolgozására késztette, és ebben fontos szerep jut a felsõoktatásnak, hiszen ahhoz, hogy az ország versenyképes legyen, versenyképes felsõoktatás kell.

Véleménye szerint nem túlzás azt állítani, hogy új világrend jött létre a világpolitikai és világgazdasági változások következtében. Ebben az új helyzetben ahhoz, hogy az ország érvényesítse akaratát, új külpolitikára van szükség - magyarázta. Mint mondta, az érdekérvényesítés eszköze a külpolitika.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: az új külpolitikához új tudásra, új képzési formákra is szükség van, ezért meg kell újítani a diplomataképzést. Ebben a kormány kiemelten számít a Corvinus egyetem tudására, tapasztalatára és oktatóira is - tette hozzá.

Közölte: az új világrendre adott válasz egyik pillére a keleti nyitás. Ezzel kapcsolatban kitért arra is, hogy a Corvinus egyetem következetesen támogatta, rendszeres csereprogramjaival, oktatói és hallgatói kapcsolatrendszere ápolásával segítette a keleti nyitást. Szeptemberben az intézmény a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel közösen Kelet-Ázsia-szakértõ mesterképzést indít, továbbá laoszi, vietnami, török és algériai diákokat fogad - mondta.

Az államtitkár beszédét azzal zárta: remélhetõen minél több most végzett hallgatóval hosszú ideig együtt dolgozhatnak azon, hogy Magyarország versenyképes és sikeres ország legyen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!