2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Valóságtól távoli fizetési igényekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-20 06:47:11
A felmérés szerint a pályakezdõk fele legalább nettó 200 ezer forintot szeretne keresni.

Magas fizetésért, rögtön közép- vagy felsõvezetõként állnának munkába a pályakezdõk – derült ki egy reprezentatív felmérésbõl, amelyet a hvg.hu publikált szerdán. Eszerint a fiatalok kétharmada rögvest vezetõ pozícióban kezdené karrierjét. Lényeges továbbá számukra a cég anyagi háttere, a jó társaság; hogy lehessen hasznosítani a korábban megszerzett ismereteket, s az is, hogy a vállalkozás elõrelépési lehetõséget kínáljon – olvasható a dokumentumban.
Tapasztalat nélkül

A felmérés megállapításait erõsítették meg a portálunknak nyilatkozó szakemberek is. Azt mondták, két véglet jellemzõ a fiatalokra: egy részük elhivatott és alázattal viszonyul a munkához, a másik részük viszont a realitástól nagyon elszakadt igényekkel áll elõ.

– Úgy érzékeltük, hogy az Y és a Z generációhoz tartozók (a tizen-, huszonévesek – a szerzõ) egy része a tapasztalatukhoz mérten irreálisan magas bérigényt fogalmaz meg. A szamárlétrát sem szeretnék végigjárni, s a legszívesebben rugalmas munkaidõben dolgoznának. A túlzott igények egyik oka az lehet, hogy késõbb válnak önállóvá, elhúzódik a továbbtanulás és a munkahelykeresés intervalluma – magyarázta lapunknak Szabó Péter, a FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!