2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Több tízezer ember juthat munkához a közfoglalkoztatás keretébenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-20 07:04:08
Címkék: Bihari hírek
Több tízezer ember juthat munkához a közfoglalkoztatás keretében decemberig. A kormány döntött arról, hogy plusz 47 milliárd forintot biztosít a közmunka programra, így az éves keret 230 milliárd forintra emelkedett. A tervek szerint jövõre is hasonló összeget fordítanak majd közfoglalkoztatásra.

Segédápolóként dolgozik a békéscsabai kórházban Megyeriné Szilágyi Ilona. Sokáig nem talált munkát, végül tavaly szeptemberben vették fel közfoglalkoztatottként.

„A szerencsés emberek közé tartozom, hogy ide kerültem erre az osztályra, mert több pénzt kapok. Ha nem dolgoznék, akkor csak 22 ezer forintot keresnék” – mondta a nõ a Híradónak. Így közel a négyszeresét, 76 ezer forintot vihet haza. A településen több mint ezer embernek ad munkát a program.

A hatezres lélekszámú Felsõzsolcán 230 közfoglalkoztatott dolgozik. A polgármester azt mondja: munkájuk nélkülözhetetlen a kisváros számára. „Ez segítség a Hivatalnak, segítség nyilvánvaló, hogy az önkormányzatnak is, és örülnék, hogyha minél több embert tudnánk foglalkoztatni” – fogalmazott Tóth Lajos.

Éppen a felmerült igények miatt emelték meg a közfoglalkoztatotti létszámot országszerte - mondja a Belügyminisztérium szóvivõje. Már ebben a hónapban is többen dolgozhatnak a program keretében, augusztustól pedig további 40 ezer ember kap munkát.

„Átlagosan 180 ezer fõ dolgozott havonta egyszerre, most már júliusra elértük a kétszázezer fõt, illetõleg augusztustól 243 ezer fõ dolgozik egyszerre a közfoglalkoztatotti programjainkban, 8 órás munkaidõben” – közölte Csizmadia Tamás. Ehhez plusz 47 milliárd forintot biztosít a kormány. Így idén már a 230 milliárdot is meghaladta a keret, ami 52 milliárddal több a tavalyinál. A tervek szerint jövõre is hasonló összeget fordítanak majd közfoglalkoztatásra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!