2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Ismét indul a nyári diákmunka HajdúnánásonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-20 07:35:53
Címkék: Bihari hírek
Már diákéveikben megismerkedhetnek a munkahelyek hangulatával a fiatalok.

A Nemzetgazdasági Minisztérium július 1-jétõl idén is meghirdette a “Nyári diákmunka elõsegítése 2014” – programot, amelyre a hajdúnánási önkormányzat idén is sikerrel pályázott – jelentette be Szólláth Tibor polgármester pénteken. Két lehetõség közül választhatott a település: 35 fõ nyolc órás, vagy 70 fõ részmunkaidõben történõ foglalkoztatását vállalja. A jelentkezõk számára tekintettel 70 hajdúnánási diák 1 hónapos foglalkoztatása mellett döntöttek. A 16-25 év közötti diákok napi 4 órában dolgoznak, melyért a minimálbér idõarányos részét, azaz bruttó 50 750 forintot kapnak.
Sikerélmény

A városvezetõ kiemelte: a program legfontosabb eredménye, hogy lehetõséget teremtenek munkatapasztalat-szerzésre, a diákmunka révén szerzett sikerélmény pedig segíthet a késõbbi pályaválasztásban és elhelyezkedésben is.

- A diákok foglalkoztatása során igyekeztünk figyelni arra, hogy tanulmányaikhoz és érdeklõdési körükhöz illeszkedõ feladatokat kapjanak, így vannak, akik a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatalnál, különbözõ közintézményekben, vagy a Hajdúnánási Gyógyfürdõben dolgoznak. Az idei évben közülük 10 diák Hajdúnánás helyi értéktárának feltöltésével és településünk közelmúltjáról szóló kisfilmek készítésével foglalkozik.Ez a fajta munkavállalás a fiatalok számára lehetõséget teremt arra, hogy már diákéveikben megismerkedjenek a munkahelyek hangulatával, a munkavégzés felelõsségével és egyben a nyári programjaik finanszírozására jövedelmet szerezzenek – mondta Szólláth Tibor.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!