2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Elkészült az új szegedi utastájékoztató rendszerForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-20 12:04:50
Befejezõdött az új diszpécser-, utastájékoztató és utasinformatikai rendszer kialakítása Szegeden. A beruházás a csongrádi megyeszékhelyen uniós támogatással zajló, csaknem 30 milliárd forintos összköltségvetésû tömegközlekedés-fejlesztési projekt részeként valósult meg.

A beruházást irányító Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a megállókban elhelyezett kijelzõkön a villamosok és trolibuszok esetében a jármûvek valós érkezési idõpontjai, az autóbuszoknál a menetrend szerint várható idõpontok láthatók.

Két, a város forgalmas helyén kialakított webterminálon, valamint a világhálón és az okostelefonokon is elérhetõvé vált az útvonaltervezõ program, amelynek segítségével az utasok megtervezhetik, miként jutnak el Szeged egyik pontjáról a másikra.

A szegedi önkormányzat 2012 õszén írta alá a szerzõdést a tendernyertes Delta Systems Kft.-vel intelligens diszpécserrendszer kialakítására, utastájékoztatási és utasinformációs rendszer fejlesztésére, kiépítésére és beüzemelésére nettó 391 millió forint értékben.

A beruházás részeként jelentõs hardver- és szoftverfejlesztés valósult meg a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) diszpécserközpontjában, 119 jármûbe fedélzeti kommunikációs egységet építettek be, 103 megállóban utastájékoztató kijelzõket szereltek fel, az SZKT összes jármûvét ellátták kijelzõkkel. Huszonegy csomópontban úgy alakították át jelzõlámpák programozását, hogy elõnyben részesítsék a tömegközlekedési jármûveket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!