2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Újabb kórházakban bukkanhatnak fel a mesedoktorokForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-20 12:19:49
A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ és az ózdi Almási Balogh Pál Kórház betegei is találkozhatnak mesedoktorokkal, valamint újabb tíz intézményben lehet online mesevideókat nézni júliustól.

Az újonnan csatlakozott kórházakkal együtt a KÚH gyógyvarázs program önkéntesei már országszerte 42 gyermekosztályára mehetnek mesét olvasni, a mesevideókat pedig 30 intézményben nézhetik meg a beteg gyerekek - közölték a szervezõk az MTI-vel.

A mese gyógyító erejét csaknem 20 ezer gyerek élhette át az elmúlt 11 hónapban: 2013. augusztusa óta összesen 6700 alkalommal olvastak személyesen mesét az ország kórházaiban, december óta pedig összesen 112 mese került fel a gyógyvarázs Youtube-csatornájára, amelyeket eddig csaknem 13 ezer alkalommal tekintettek meg.

A program keretén belül 14 éven felüli önkéntesek látogathatnak el az akcióban résztvevõ intézményekbe, illetve küldhetnek mesevideót a beteg gyermekeknek.

Mesedoktornak bárki jelentkezhet a www.khgyogyvarazs.hu oldalon, ahol az önkéntes ki tudja választani a számára legmegfelelõbb helyszínt és idõpontot vagy fel tudja tölteni felvételét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!