2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Kiváló minõségû lehet idén a magyar zöldség és gyümölcsForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-20 12:53:47
A kedvezõ idõjárásnak, valamint az ágazatban szükséges fejlesztéseknek – amelyekhez nagy segítséget jelent a jegybank növekedési hitelprogramja – köszönhetõen idén minden magyar zöldség és gyümölcs kiváló minõségû lehet.

Jó minõségû termésre számítanak a zöldségkertészetekben és a gyümölcsösökben, mondta Mártonffy Béla. A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke azt is hozzátette, hogy az ágazat továbbfejlõdéséhez a korszerû technológia elterjesztése, illetve további támogatás is szükséges. Az Agrárgazdasági Kamarával közösen indított oktatási programjuk az innovációt segíti elõ, a jegybank hitelprogramja pedig pénzhez juttatja a termelõket.

Mártonffy Béla hozzáfûzte: „most ért össze az, hogy mind a kormányzati, kutatási, mind pedig a Nemzeti Kamara, a köztestület és a Szakmaközi Szervezet együtt fejti ki azt a tevékenységét, ami szükséges az ágazat fejlõdéséhez.”

A Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjából a kis- és középvállalkozások is könnyebben juthatnak pénzhez, amelynek nagy részét fejlesztésekre, beruházásokra fordítják, közölte korábban a Kossuth Rádióban az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány szakembere.

Mindez pedig jelentõsen növeli ezen vállalkozások nemzetközi versenyképességét, hangsúlyozta Borbély Csaba, közgazdász. Épületek, építmények, gépek beruházásra fordítódik ennek az összegnek a jelentõs része. Ezek döntõen elmaradt beruházások, amelyeket kedvezõ hitelfeltételekkel tudnak a vállalkozások megvalósítani, magyarázta a közgazdász.

Az ágazaton belül fõként az állattartók, a kertészek és az élelmiszeriparban tevékenykedõk használták a támogatást, egyúttal munkahelyeket is teremtve.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!