2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
A héten többször lehetnek záporok, de marad a nyárias melegForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-21 10:33:58
A héten többször is lehetnek záporok, zivatarok, és némileg enyhül a kánikula, de továbbra is marad a nyárias (30 Celsius-fok körüli), meleg idõ – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Hétfõn eleinte napos idõ lesz. Délutántól fõleg a Dunától keletre több helyen, majd estétõl délnyugaton elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki. Heves zivatarok is lehetnek felhõszakadással, jégesõvel. A Dunántúlon sokfelé megélénkül, a Kisalföldön helyenként megerõsödik a szél. Hétfõn a zivatarokat viharos széllökések is kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet várhatóan 17-22, a legmagasabb hõmérséklet 30-35 fok lesz.

Kedden többnyire erõsen felhõs lesz az ég, csak rövid napos idõszakok lehetnek. Ismétlõdõ esõ, zápor, zivatar várható. Többfelé jelentõs mennyiségû csapadékra van kilátás. Helyenként megélénkül, zivatarban meg is erõsödhet a szél. A minimumhõmérséklet 16 és 22 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan 23 és 28 fok között alakulnak.

Szerdán hosszabb-rövidebb napos idõszakok is lehetnek, de nagyrészt erõsen felhõs idõ, ismétlõdõ esõ, zápor, zivatar várható. Többfelé jelentõs mennyiségû csapadékra van kilátás, néhol megerõsödik a szél is. Hajnalban 15-20 fok lehet, nappal 23-28 fokig melegszik fel a levegõ.

Csütörtökön többfelé várható zápor, zivatar. A legalacsonyabb hõmérséklet 14-19, a legmagasabb 25-30 fok lesz.

Pénteken és szombaton szórványosan valószínû zápor, zivatar, a hajnali órákban 14-19 fok valószínû. Pénteken 26-31, szombaton 27-32 fokig melegszik a levegõ.

Elszórtan vasárnap is lehetnek záporok, zivatarok. A legalacsonyabb hõmérséklet 15 és 20, a legmagasabb 27 és 32 fok között alakul – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!