2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Közigényt kielégítõ közmunkaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-22 13:39:05
Babzsákok ívein surran a varrógép Tetétlenen, csatornák mélyedéseit tisztítják Tégláson és Hajdúböszörményben.

A közfoglalkoztatási programok augusztus és december közötti idõszakában 103 ezer közmunkás alkalmazására érkezett igény az önkormányzatoktól. A kormány a létszámnövelésre 47 milliárd forintos pluszforrást különít el – olvashattuk a napokban a hírportálokon. A korábbi hónapok 180 ezres átlaga helyett így augusztusban már 244 ezer, szeptemberben pedig 221 ezer közalkalmazott kaphat munkát.
Közel ötezren

Hajdú-Bihar megyében 4478 fõ kaphat munkát idõlegesen, augusztus 1. és február 28. között – tudtuk meg a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának vezetõjétõl. Mezõ Barna arról tájékoztatott, hogy zajlik az igényfelmérés és a kistérségi startmunka minta programok tervezése, így az adatok nem véglegesek. A hátrányos települések lakói általában mezõgazdasági munkákban, belvíz- és közúthálózat javításában, karbantartásában, valamint illegális hulladéklerakók felszámolásában tudnak részt venni – írták. Az igazgató közölte, a Belügyminisztérium rövidesen forrást biztosít a hosszabb idõtartamú közfoglalkoztatásokra és országos programokra is.
Helyi igényre szabva

Az 1400 lakosú Tetétlenen a varrodában sürgölõdõk lakástextíliákat, rongyszõnyegeket készíthetnek a helyi intézményekbe, az óvodákat, iskolákat babzsák fotelekkel gazdagíthatják, míg az önkormányzati fõzõkonyhában a száraztészta készítéséhez van szükség szorgos kezekre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!