2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Drogterjesztõ repülõsök buktak leForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-16 15:14:32
A hatóságok szerint az utasok csomagjai közé rejtve vitték a gyanúsítottak a kábítószert.

Egy amerikai légitársaság alkalmazottai egy drogterjesztõ hálózatban
23 embert vettek õrizetbe kedden, köztük az American Airlines légitársaság kilenc alkalmazottját az Egyesült Államokban. Ezt a CNN közölte szerdán. A szövetségi hatóságok szerint összesen csaknem 20 millió dollárt érõ kokaint szállítottak repülõgépeken Puerto Ricóba és Puerto Ricóból.

A hatóságok szerint az utasok csomagjai közé rejtve vitték a gyanúsítottak a kábítószert San Juanba, ahol egy elosztóhely volt, majd onnan szállították az amerikai városokba ugyancsak repülõgépek csomagterében a drogokat. Az American Airlines közleményben erõsítette meg, hogy õrizetbe vették több alkalmazottját, egyben közölték azt is, hogy maximálisan együttmûködnek a hatóságokkal.
A szövetségi Igazságügyi Minisztérium bejelentése szerint egy embert az Egyesült Államokban, illetve Miamiban, a többit Puerto Ricóban vették õrizetbe. A hatóságok idõközben lefoglaltak összesen 18 millió dollárt érõ ingatlanokat.

A droggal foglalkozó speciális bûnüldözõ hatóságok közlése szerint vádat emelnek mind a 23 gyanúsított ellen, és ha bûnösnek találják õket, a drogelosztó hálózatban betöltött szerepüktõl függõen tíztõl életfogytiglani büntetésig terjedõ börtönt kaphatnak, és pluszban akár 4 millió dolláros pénzbüntetés is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!