2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Elhalasztották a kivégzést, mert nem találták a halálra ítélt vénájátForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-16 15:24:56
Amikor be akarták adni a halálos adag altatóinjekciót, nem találták a vénáját...

Elhalasztották egy hétig egy halálra ítélt férfi kivégzését az amerikai Ohio államban, mert amikor be akarták neki adni a halálos adag altatóinjekciót, nem találták a vénáját. Ezt a BBC közölte szerdán.

Az ohioi hatóságok szerint az 53 éves Romell Broomot felszíjazták a kivégzõ asztalra, majd be akarták szúrni a tûket, amelyeken keresztül adagolták volna a halálos altatómennyiséget, de két órán keresztül nem tudták kitapogatni a vénáját. Broom ügyvédje, aki jelen volt, végül a kivégzési eljárás leállítását követelte, mert szerinte már kegyetlenkedés volt, amit a férfival csináltak.

Broomot azért ítélték halálra, mert megerõszakolt és meggyilkolt egy 14 éves kislányt 1984-ben.

A kivégzés egyhetes halasztását végül Ted Strickland, Ohio kormányzója rendelte el. Ez az elsõ eset, hogy a kormányzó az utolsó perben ilyen döntést ad ki azóta, hogy 1999-ben Ohióban ismét bevezették a halálbüntetést. Azóta 32 embert végeztek ki a szövetségi államban. Néhány esetben megtörtént, hogy rövid ideig elhúzódott a kivégzés elõkészítése, mert bár a halálra ítélt vénáját megtalálták, nem tudták megfelelõen beilleszteni a tûket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!