2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Háromezren a Napközi Erzsébet-táborokbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-23 13:34:29
Napi négyszeri étkezés mellett egy héten át tartalmasan tölthetik az idõt a rászoruló gyerekek. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány naponta gyerekenként ötezer forinttal segít.

Háromezer, hátrányos helyzetû kistérségben élõ gyermek vesz részt az idén a napközis Erzsébet-táborokban - közölte a kormányszóvivõ kedden, a tiszacsegei táborban tartott sajtótájékoztatón. Kurucz Éva Magyarország megújulásában jelentõs mérföldkõnek nevezte az igazságos és szolidáris napközis táborokat, ahol napi négyszeri étkezés mellett egy héten át tartalmas idõtöltésre nyílik lehetõségük a rászoruló gyerekeknek. Tájékoztatása szerint a tavalyi program keretében a berettyóújfalui kistérségben rendezett napközis Erzsébet-tábor olyan sikeres volt, hogy az idén hat tankerület - Balmazújváros, Berettyóújfalu, Edelény, Sarkad, Sellye és Tiszavasvári - 27 iskolájában rendezik meg a tábort.

Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke a helyszínen elmondta: alapítványuk naponta gyerekenként ötezer forintot biztosít egy héten át az étkezésre és a tábori programokra. Az MTI érdeklõdésére hozzátette: a táborban való részvétel nem kötelezõ, de sikerét bizonyítja, hogy 100 százalékos a részvétel, vagyis valamennyi gyerek minden nap visszajár és részt vesz a programokon. Ezért jövõre bizonyosan folytatódik a program, s a résztvevõk számát is növelni szeretnék - jegyezte meg a kuratóriumi elnök. Beszámolt arról is, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatoknak köszönhetõen eddig több százezer ember, köztük több mint 180 ezer gyerek jutott az elmúlt három évben üdülési és táborozási lehetõséghez, s még az idén a 400 ezredik pályázót köszönthetik.

Bana Józsefné, a tiszacsegei Fekete István általános iskola igazgatója elmondta, az iskolájukban rendezett táborban - amelyet a balmazújvárosi tankerület és a helyi önkormányzat is támogat - 150 gyerek vesz részt. Egészségre nevelés, természetvédelem, fõzés, kézmûves foglalkozások és fürdés szerepelnek az egyhetes programban - fûzte hozzá az igazgató.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!