2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Õsszel kezdhet az egységes segélyhívó rendszerForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-24 14:02:48
Az EU-ban bárhol ugyanazt a telefonszámot tárcsázva juthat majd mindenki rendõri segítséghez, illetve hívhatja a mentõket, tûzoltókat. Az ORFK közread egy adatbázist is, amelybõl mindenki lekérheti a lakókörnyezetében szolgálatot teljesítõ körzeti megbízott adatait - írja a Magyar Nemzet.

Jelenleg tesztüzemben mûködik, õsztõl pedig várhatóan élesítik az egységes segélyhívó rendszert (ESR-112), az Országos Rendõr-fõkapitányság emellett összeállít és közread egy adatbázist, amelybõl mindenki lekérheti a lakókörnyezetében szolgálatot teljesítõ körzeti megbízott adatait - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.

Az úgynevezett KMB-s hálózat a maga 3491 fõs állományával az egész országot lefedi, és hogy a jövõben könnyebben elérhetõvé váljanak a területileg illetékes egyenruhások, az ORFK elkezdte összeállítani a nevüket és elérhetõségeiket tartalmazó központi adatbázist, amely pár kattintással bárki számára elérhetõ lesz az interneten.

A 112-es segélyhívó azt a célt szolgálja, hogy az Európai Unió területén bárhol ugyanazt a telefonszámot tárcsázva juthasson mindenki rendõri segítséghez, illetve hívhassa a mentõket, tûzoltókat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!