2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A kormány radikálisan csökkentse az állami cégek vezetõinek fizetésétForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-16 16:21:28
Elképesztõ és elfogadhatatlan, hogy miközben a kormány az utolsó tízezer forintokat is elveszi az emberektõl, addig az adófizetõk pénzébõl mûködtetett cégek vezetõi sokmilliós fizetéseket kapnak - mondta Szijjártó Péter.

A Fidesz országgyûlési határozati javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a kormány radikálisan csökkentse az állami vállalatok vezetõinek fizetését.

 

Errõl szerdai sajtótájékoztatóján a Fidesz elnöki stábjának vezetõje beszélt. Szijjártó Péter az akár 50 százalékos bércsökkentést is elképzelhetõnek nevezte. Elképesztõ és elfogadhatatlan, hogy miközben a kormány az utolsó tízezer forintokat is elveszi az emberektõl, addig az adófizetõk pénzébõl mûködtetett cégek vezetõi sokmilliós fizetéseket kapnak - mondta szerdán Szijjártó Péter.

 

A Fidesz elnöki stábjának vezetõje ezért azt követeli a kormánytól, hogy haladéktalanul lépjen az ügyben. Ennek érdekében az ellenzéki párt három képviselõje - akárcsak idén áprilisban - ismét országgyûlési határozati javaslatot nyújt be.

 

A Fidesz azt is követeli, hogy az állami cégek és intézmények vezetõi a teljes juttatásukat hozzák nyilvánosságra.
Az egykor Guantanamón fogva tartott palesztin férfi befogadásával kapcsolatban Szijjártó Péter azt mondta, hogy a döntés és a felelõsség kizárólag a kormányt terheli.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!