2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
MVM: jól áll a földgáztárolók téli felkészüléseForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-24 14:09:17
Címkék: Bihari hírek, mvm
A tavalyinál jobban áll a földgáztárolók téli felkészülése, a magyarországi tárolókban az egy évvel korábbihoz képest mintegy 8 százalékkal több, összesen 2650 millió köbmétert meghaladó földgáz áll rendelkezésre - közölte az MVM Magyar Villamos Mûvek.

A társaság közlése szerint június vége óta az MVM Csoport 4 tárolójában a betárolás üteme jelentõsen megnõtt, jelenleg napi 15 millió köbméteres szinten van.

Magyarország irányába a földgázszállítás jelenleg is folyamatos és biztonságos, a magyarországi földgázimport az elmúlt héten Ausztria felõl napi 14 millió köbméter, míg Ukrajna felõl napi 16-17 millió köbméter között alakult. A Magyar Földgáztároló (MF) Zrt. a Magyarországra érkezõ földgáz mintegy kétharmadát tárolja be. Az ukrán válság a gázimportra nincs hatással, az MVM folyamatos kapcsolatban áll partnereivel, az egyeztetések mindennaposak - írta közleményében a cég.

A nemzeti energetikai társaságcsoport a közlemény szerint már áprilisban megkezdte a téli felkészülést, a tulajdonában lévõ MF Zrt. készletezési stratégiáját folyamatosan alakítja oly módon, hogy a téli idõszakra idõben rendelkezésre álljon az a mennyiség, amellyel biztosítani tudja szerzõdéseit és garantálja a hazai fogyasztók ellátásának biztonságát.

A tavalyi töltöttséget jelentõsen meghaladó mennyiség a stratégiai készlet megemelésének, valamint a gyors betárolásnak köszönhetõ. Az MF Zrt. új, külföldi kereskedõkkel is bõvítette ügyfélportfólióját, nyári kapacitásaukcióival hozzájárult az ellátásbiztonság további növeléséhez, illetve a Nemzeti Energia Stratégiában megfogalmazott, regionális elosztó központi szerepkör kiépítéséhez.

Az MF Zrt. a szükséges infrastruktúrát a lehetõségekhez mérten teljes mértékben kihasználja és optimalizálja a zavartalan ellátás biztosítása érdekében, éppen ezért, mint minden évben, a nyári idõszakban jelentõsen növeli készleteit. Bár a tárolói kapacitások iránt fokozott az érdeklõdés, a piaci szereplõk készletezési hajlandósága alacsony - írja a a társaság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!