2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Erzséber tábor KörösszegapátibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-24 14:47:24
A KLIK Berettyóújfalui Tankerületének sikeres pályázatának eredményeként lehetõség kínálkozott a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványtól Erzsébet Napközis Tábor megrendezésére a Bihari térség több iskolájában.

Az ország egyik hátrányos kistérségének községe, Körösszegapáti is lehetõséget kapott, hogy 40 gyermek táborban vegyen részt.

A hátrányos helyzetben lévõ családok, ahol az egy fõre jutó jövedelem nem érte el a 81 ezer 200 forintot, örömmel küldték gyermekeiket a táborba.

Körösszegapátiban, két turnusban 20-20 fõ tanuló, két-két pedagógus vezetésével vesz részt a táborban. Reggel nyolc órától délután négy óráig van igen változatos program a gyermekeknek. A programokat úgy állították össze, hogy a hét éves gyermektõl a 12 évesig jól érezzék magukat.

Minden reggel tornával, játékos mozgással kezdik a napi programot.

Eddig a településen megtekintették a szép kazettás mennyezetû református templomot, gyönyörködtek az ortodox templom szép színes freskóiban. Kirándultak Nyíregyházára, az állatkertbe, fürödtek a berettyóújfalui strandon, megtekintették a Körmösdpusztán lévõ állatfarmot.

Lehetõség kínálkozik az iskola udvarán mozgásra, sportolásra.

A programot összeállító pedagógusok kézmûves foglalkozásokat, játszóházat tartanak. Berettyóújfaluból a Bihari Múzeum munkatársai a régi hagyományokat elevenítik fel a tábor lakóinak. A foglalkozásokon készített anyagokat kiállítják, melyet a szülõk is megtekinthetnek, majd a gyermekek haza is vihetik magukkal.

A szervezõk arra is gondoltak, hogy a táborban naponta négy alkalommal étkezzenek a diákok. A Körösszegapáti Nagyközség Önkormányzata a tábor lakóinak az étkezést kedvezõ áron biztosítja, ezzel támogatták a tábor megrendezését.

Tarsoly Attila polgármester elmondta, hogy bízik abban, hogy a késõbbiek folyamán még több gyermeket tudnak bevonni hasonló kedvezményes táborozásba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!