2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Jön az egységes víziközmû-kataszterForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-26 15:40:01
2015 elejére elkészül az egységes, a nap bármely szakában rendelkezésre álló víziközmû-kataszter. A programra 10 milliárd forintot fordítanak.

Az ország víziközmû-vagyonának felmérésére, védelmére adatbázist és ehhez közhiteles víziközmû-katasztert hoznak létre. Az adatrendszer éjjel-nappal mûködik majd – hangzott el a Kossuth Rádió Déli Krónikájában.

A jelenlegi víziközmû-szabályozás nem egységes, sem szerkezetében, sem formájában, sem a nyilvántartott adatok körét tekintve. Jelenlegi állapotában vagyonértékelésre, adatszolgáltatásra, állami adatigény kielégítésére, hatósági feladatok támogatására alkalmatlan – ezt mondta Ilkovich Elza, a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. szakmai vezetõje.

Ezért 2015 elejére elkészül az egységes szerkezetû és tartalmú, a nap bármely szakában rendelkezésre álló kataszter, melyet a jelenleg rendelkezésre álló szolgáltatói, mûszaki adatok aktualizálásával, az elérhetõ legmodernebb mérési módszerek alkalmazásával 10 milliárd forintból valósít meg a kormány uniós forrásból.

A víziközmûvek, vízvezetékek, csatornák, átemelõ szivattyúk, kutak, vagy éppen szennyvíztisztító telepek stratégiai jelentõségû mûszaki berendezések, melyek a mindennapos vízellátást szolgálják. Ezért fontos, hogy az országos közhiteles víziközmû-kataszter egységes struktúrával és mûszaki tartalommal rendelkezzék. Ez a jövõben alkalmas lesz a vagyonértékelési feladatok teljes körû kiszolgálására, és támogatja a víziközmû-tervezési feladatokat, valamint az alapszintû közmûegyeztetést.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!