2022. május 20. Péntek, Bernát, Felícia.
 
Önkormányzat 2014 – Hétmilliárd forint a választás tervezett költségvetési elõirányzataForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-27 11:20:05
Hétmilliárd forint az októberi önkormányzati és nemzetiségi választás tervezett költségvetési elõirányzata – közölte az MTI érdeklõdésére a Nemzeti Választási Iroda (NVI).

A költségvetésben az egyik legjelentõsebb tétel az informatikai költség, például az új választási informatikai szoftver, erre 1,9 milliárd forintot különítettek el.

A szavazólapok nyomtatása és a szavazásnapi kellékek (például urnák, tollak, nemzeti színû szalagok) elõállítására 1 milliárd forintot szánnak. A postaköltség – azaz az értesítõk postai küldése augusztusban – várhatóan félmilliárd forintot tesz ki.

Minõségbiztosítási feladatokra, az ajánlóívek szkennelésére, számolására és a nyomtatványok készítésére 200 millió forint van elkülönítve.

A választás lebonyolításában részt vevõ szervek kiadásaira 3,4 milliárd forint kiadást terveztek az NVI-ben.

Az önkormányzati és a nemzetiségi választások lebonyolítása a 3176 települési önkormányzat, a 106 országos egyéni választókerületi iroda, a 20 megyei területi választási iroda és a Nemzeti Választási Iroda részvételével zajlik.

A 2011-es népszámlálás alapján 2715 településen kell nemzetiségi önkormányzati választást kiírnia a Nemzeti Választási Bizottságnak, legkésõbb július 29-ig.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!