2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Hírek Hajdú-Bihar megyébõlForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-28 14:00:26
Címkék: Bihari hírek
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 10 személyt fogtak el, akiket bûncselekmény elkövetésén értek tetten. Az egyenruhások 20 személyt állítottak elõ, ebbõl 5 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Megyénk közútjain a rendõrök 3 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos és 2 könnyû sérüléssel végzõdött.

A Hajdúböszörményi Rendõrkapitányság nyomozást indított garázdaság bûntett és súlyos testi sértés bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt négy helyi lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint, a Hajdúböszörmény-Pródon megrendezett falunapi rendezvényen 2014.július 27-én 1 óra körüli idõben egy 19 éves férfi összeveszett egy 26 éves férfival, majd a vita hevében összeverekedtek. A verekedésbe késõbb becsatlakoztak még az egyik férfi rokonai is, akikkel kölcsönösen, többször ököllel bántalmazták egymást.

A rendõrök a bejelentést követõen a helyszínen elfogták és a városi rendõrkapitányságra elõállították a 42, 26 és 19 éves férfiakat, valamint a 16 éves társukat.

A Hajdúböszörményi Rendõrkapitányság B. Jánossal és B. Jánossal szemben õrizetbe vételük mellett, míg a fiatalkorú fiúval szemben szabadlábon hagyása mellett garázdaság bûntett és súlyos testi sértés bûntett, T. Zsolttal szemben - szabadlábon hagyása mellett - garázdaság bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást és elõterjesztést tesz a két fogva tartott elõzetes letartóztatásának indítványozására.





Debrecenben, a Mészáros Gergely kertben 2014. július 27-én 12 óra körüli idõben, az egyik tanyán megjelent egy mikrobusszal három személy, akik a birkák karámját figyelték. A juhász telefonon felhívta a tulajdonost és szólt, hogy a három gyanúsan viselkedõ férfi állatokat vagy terményt akar lopni. A tolvajok észrevették, hogy meglátták õket, ezért gépjármûvükkel a helyszínrõl elmenekültek. A sértett – aki idõközben telefonon értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság ügyeletét – gépkocsijával követte a jármûvet, melynek utasait a rendõrök a Sárga dûlõnél vontak intézkedés alá. Az egyenruhások a helyi lakosokat bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elõállították a rendõrkapitányságra. A nyomozók a 25 éves B. Sándort, a 18 éves T. Józsefet és 17 éves társukat gyanúsítottként hallgatták ki.

Ellenük a nyomozást – szabadlábon hagyásuk mellett – a Debreceni Rendõrkapitányság lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!