2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
1700 embert elküld a Magyar TelekomForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-28 14:42:40
A munkatársak egy része idén, másik részük a jövõ évben távozik a vállalattól, amely a költségcsökkentõ intézkedéstõl versenyképességének javítását reméli.

A Magyar Telekom mintegy 1700 munkavállalójától válik meg a következõ két év során - jelentette be a társaság csütörtökön. A munkatársak egy része az idén, másik részük a jövõ évben távozik a vállalattól, amely a költségcsökkentõ intézkedéstõl versenyképességének javítását reméli a globális és hazai távközlési piacot jellemzõ erõs versenyben. A társaság közölte azt is, hogy megállapodott az érdekképviseletekkel a következõ két évet érintõ bér-, létszám és béren kívüli juttatási kérdésekrõl.

Az érdekképviseletek ugyanakkor azt közölték, hogy nem tartják reálisnak a bejelentett létszámcsökkentés megvalósíthatóságát. Álláspontjuk szerint az elbocsátás a munkavállalók leterheltségének aránytalan növekedését okozhatja és veszélyezteti a munka-magánélet egyensúlyát. Szerintük a megállapodás aláírását a távozó kollégák részére nyújtott juttatási csomag indokolta. A távozó munkatársak újra-elhelyezkedését aktív álláskereséssel, munkaerõ-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja a vállalat. Ezen felül az elbocsátásra önként jelentkezõknek további egyedi juttatásokat ad.

Az elbocsátás költsége 9 hónap alatt térül meg

Nettó 15 milliárd forint személyi jellegû költségmegtakarítást vár a Magyar Telekom attól, hogy mintegy 1700 munkavállalót bocsát el a következõ két év során. A végkielégítés összege 12 milliárd forint - derül ki a társaság Budapesti Értéktõzsdén közzétett közleményébõl. Az elbocsátási költségek átlagosan 9 hónap alatt térülnek meg. A végkielégítéssel kapcsolatos költségek teljes összege megközelítõleg 12 milliárd forintot tesz ki két évre vonatkozóan, melybõl 4 milliárd forintot 2014 szeptemberében könyvel el a vállalat. Az intézkedéstõl nettó 15 milliárd forint személyi jellegû költségmegtakarítást vár a vállalat a 2 év során, vagyis az elbocsátási költségek átlagosan 9 hónap alatt térülnek meg.

Az érintett munkatársak 40 százaléka 2014. október 1. és 2015. március 1. között távozik a társaságtól, a fennmaradó 60 százalék pedig várhatóan 2016. január 1-jétõl. A társaság megerõsítette, megállapodott az érdekképviseletekkel a következõ két évet érintõ bér-, létszám és béren kívüli juttatási kérdésekrõl. A megegyezés szerint az anyavállalat azon alacsonyabb kereseti kategóriákba tartozó munkatársai, akik 2016. január 1-jén állományban lesznek, 2015. július 1-i visszamenõleges hatállyal 4 százalékos bérfejlesztésben részesülnek. Az érdekképviseletek ugyanakkor azt közölték, hogy nem tartják reálisnak a bejelentett létszámcsökkentés megvalósíthatóságát. Közleményük szerint a megállapodás aláírását a távozó kollégák részére nyújtott juttatási csomag indokolta. A távozó munkatársak újra-elhelyezkedését aktív álláskereséssel, munkaerõ-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja a vállalat. Ezen felül az elbocsátásra önként jelentkezõknek további egyedi juttatásokat ad.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!