2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Még több mint félmillióan nem éltek a 42 ezer forinttalForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-29 12:17:30
Még mindig ötszázezer felett van azoknak az alvó, vagyis meg nem nyitott letéti számláknak a száma, amelyekre babakötvénnyel takarékoskodhatnának a szülõk a gyerekeiknek.

2006 óta az állam minden újszülöttnek életkezdési támogatást ad, a 42 ezer 500 forintot egy letéti számlára helyezi el. A további takarékoskodáshoz a szülõknek Start-számlát kellene nyitniuk, de megdöbbentõ, hogy még mindig félmillió forint fölött van azoknak a letéti számláknak a száma, amelyeket nem nyitottak meg.

A Kossuth Rádió G7 címû mûsorában megkérdezettek között van, aki babakötvényen takarékoskodik, és jó befektetésnek tartja, más jobban bízik abban, ha maga teszi félre a pénzt, illetve inkább flexibilisebb befektetést választ.

Borbély László András, az Államadósság Kezelõ Központ vezérigazgató helyettese arról tájékoztatott, hogy körülbelül százezer szülõ nyitotta meg a babakötvényt, több mint félmillióan azonban még nem. Borbély László András hangsúlyozta: bármilyen kis összegû havi befizetéssel érdemes a szülõknek a babakötvényen takarékoskodniuk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!