2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Húszezren vehetnek részt a diákmunkaprogrambanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-29 12:24:25
Idén már csaknem 20 ezren vehetnek részt a nyári diákmunkaprogramban. Ez negyedével több a tavalyinál. Czomba Sándor munkaerõpiaci és képzési államtitkár azt mondta: több mint 200 millió forinttal megemelték a programra szánt 1,5 milliárdos összeget.

Maul Andrea véleményére is kíváncsiak a tapasztaltabb kollégák a Pécsi Önkormányzatnál. A lány harmadéves a Pécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen; nyáron diákmunkát végez a hivatalban. Mint mondta, a levelezésben segít. A tizenhat és huszonöt év közötti diákok a nyári diákmunka-program keretében vállalhatnak munkát az önkormányzatoknál és háttérintézményeiknél. A béreket teljes mértékben a kormány állja.

A szakképzettséggel rendelkezõnél 88.500 forint lehet a támogatás személyenként, a szakképzetlenek esetében pedig 76.125 forint – húzta alá Czomba Sándor.

A nyári diákmunka-programot 2013-ban hirdették meg elõször; akkor másfél milliárd forintot szántak rá. A jelentkezõk száma már tavaly is meghaladta a tervezettet. Idén már az induláskor tizenötezren voltak azok a diákok, akik nyáron szívesen vállalnának munkát.

A munkaerõpiaci és képzési államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában azt mondta: most kiegészítik a programra szánt másfél milliárd forintot, hogy még többen dolgozhassanak.

„Döntöttünk arról, hogy több mint kétszázmillió forintot még mögé teszünk, úgyhogy még néhány ezer fiatalt be tudunk vonni, reményeim szerint húszezret is el fogja érni az idén azoknak a fiataloknak a száma, akik részt tudnak ebben venni” – fogalmazott Czomba Sándor.

Nyári diákmunkára a munkaügyi kirendeltségeken lehet jelentkezni. A hátrányosabb helyzetû országrészek, így Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nagyobb támogatást kapott, így itt arányosan több diák juthat munkához a nyári hónapokban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!