2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Internetes naptár indul a hõstettekrõlForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-30 09:59:43
Az elsõ világháború kitörésének 100. évfordulóján, hétfõn "A Nagy Háború kisembereinek hõstettei" címmel elindítják a hõsök naptárának internetes oldalát - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Közleményükben kiemelték: az új webes felület az elsõ világháború eseményeit nem a hadmozdulatok vagy a nagy hadmûveletek oldaláról próbálja bemutatni. Az oldal szerkesztõinek célja, hogy bemutassák azokat a mostanra feledésbe merült katonákat, akik példát mutattak helytállásból, bátorságból vagy néha az önfeláldozásig terjedõ bajtársiasságból.

A hõsök naptáraként mûködõ internetes oldalon az aktív naptári napra kattintva található meg az a magyar hõs, aki 100 éve az adott napon valamilyen különleges fegyvertényt vagy haditettet hajtott végre. A leírás mellett gyakran az illetõ fotóját, a kiérdemelt kitüntetést vagy a csapattest jelvényét láthatja az érdeklõdõ.

A hõsök naptára a www.hungarianarmedforces.hu oldalon található, de elérhetõ a www.honvedelem.hu, valamint a www.hadisir.hu oldalakról is.

A magánkezdeményezésbõl indított felület Szentváry-Lukács János kutató munkája, az utómunkálatokban a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Fõosztály munkatársai, Maruzs Roland alezredes és Illésfalvi Péter kormánytisztviselõ vettek részt.

A HM közleményében kitért arra is, hogy a szerkesztõk várják a leszármazottaktól azokat a fényképeket vagy esetleírásokat, amelyekkel tovább gazdagíthatják a hõsök naptárát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!