2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Diplomamentés: augusztus végén indulnak az elsõ képzésekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-31 10:52:14
A Diplomamentõ program keretében várhatóan augusztus végén elindulnak az elsõ képzések, amelyekre eddig mintegy 29 ezren jelentkeztek - közölte az MTI érdeklõdésére Pákozdi Szabolcs, a programot megvalósító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetõ igazgatója. A Diplomamentõ programra december 31-éig lehet jelentkezni.

Pákozdi Szabolcs kifejtette: jelenleg a képzésre jelentkezõ természetes személyek pályázatainak a formai ellenõrzése zajlik. A héten kiértesítik a képzéseket megvalósító felnõttképzési intézményeket a döntésrõl, illetve megkezdik az informatikai rendszerben adataik feltöltését. Az elsõ képzések augusztus végén várhatóan elindulnak.

Az országban 82 képzési helyszínen valósítják meg a programot - fûzte hozzá Pákozdi Szabolcs.

A kormány által meghirdetett és az OFA által megvalósított diplomamentõ programra azok jelentkezhetnek, akik államvizsgájukat a hazai felsõoktatásban sikeresen teljesítették, és ezt igazolják, és csak a nyelvvizsga hiányzik ahhoz, hogy átvegyék diplomájukat. További feltétel, hogy ne álljanak hallgatói jogviszonyban, és vállalják az államilag elismert nyelvvizsga megszerzését, valamint rendelkezzenek alapfokú nyelvismerettel.

Az érdeklõdõk angol, német, és francia kurzusokat közül választhatnak, a tanfolyamok különbözõ intenzitásúak lesznek 120, 180 vagy 240 órás képzéssel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!