2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Milyen a visszhangunk Angliában?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-17 16:49:20
A Debrecen általában jó benyomást tett az angolokra, „de nem dicsérik agyon”.

A mértéktartó angol lapok általában elismerõen nyilatkoznak a Lokiról. Ugyanakkor szerintük felejthetõ játékkal verte meg a Liverpool a Debrecent, de szerintük (is) a lefújás pillanata megkönnyebbülést hozott Rafa Benitez és tanítványai számára.

A Loki szervezettségét dicsérik , de elõrejátékát egy angol nevesincs amatõrcsapatokéhoz hasonlítják, így a többgólos angol siker elmaradásáért erõteljesen kritizálják a Beatles-város nagyobbik élcsapatát.

Kritika és dícséret

A The Times szerint a számok is félrevezetõek, s csak ezért mondható, hogy a Debrecennek volt esélye, hisz tizennégy befejezésük és három kapuralövésük ugyan volt, támadójátékuk viszont alig. 

Ugyanakkor elismerik , hogy egységes védelmével, letámadásával az esélytelenebb csapat sokáig megkeserítette az angol Vörösök dolgát. Az Independent azt írja, hogy a Debrecen egycsatáros játéka miatt a magyar csapatot nem lehet elítélni, nem nagyon volt más választása. Az erõviszonyok szerint ugyanakkor az angoloknak le kellett volna mosni a pályáról a magyar bajnokot, írják.

A Daily Telegraph véleménye megértõbbnek tûnik velünk szemben : „a debreceniek dicséretet érdemelnek szervezett, lelkes játékukért, amellyel kiérdemelték, hogy a lefújás után tapssal búcsúztassa õket a Liverpool híres szurkolói és kritikus csoportja, a Kop. A magyar csapat rendkívül szervezett volt és az utolsó pillanatig hihetett a pontszerzésben.”

A Guardian megemlíti, hogy a Liverpool – bár több lehetõsége is volt az elsõ félidõben – nem tudta megismételni a legutóbbi bajnoki fordulóban, a Burnley ellen 4:0-ra megnyert meccsen mutatott teljesítményét, s ennek fõ oka az volt, hogy a Debrecen jóval nagyobb ellenállást fejtett ki, mint az angol kiscsapat.

A BBC idézi Rafa Benítezt, aki szerint a DVSC megmutatta, miért is uralja a magyar bajnokságot már évek óta.

Reina ezt várta

„A Debrecen tökéletes volt, remekül játszott, és igencsak megkeserítette az életünket. Minõségi játékosai vannak, erõs csapatot alkot” – kontrázott az edzõ összegzésére Lucas, a hazaiak brazil középpályása.

Reinát, a spanyol hálóõrt sem lepte meg a Debrecen lelkes játéka. – Elõször szerepel a BL-ben, ennek megfelelõen motiváltan futballozott. Nem volt könnyû dolgunk, de végül elértük a célunkat – nyilatkozta, mintegy (szerintünk is) összefoglalva a mérkõzés összképét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!