2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Újra kinyit ma a pécsi Hullámfürdõ strandjaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-02 11:22:55
Ma ismét megnyitja a kapuit a patinás pécsi Hullámfürdõ strandja. A kültéri medencéket ezen a nyáron elõször használhatják a látogatók, ugyanis fel kellett újítania õket az önkormányzatának.

A Hullámfürdõ kültéri medencéit a tulajdonos pécsi önkormányzat mintegy negyvenmillió forintos segítségével újíttatta fel az utóbbi bõ egy hónapban a mûködtetõ Pécsi Sport Nzrt. A helyreállításra az üzemeltetõk által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint azért volt szükség, mert a létesítmény külsõ medencéi elöregedtek, a biztonságos használat érdekében elengedhetetlenné vált a teljes felújításuk. A két medencét megerõsítették, újraburkolták, taposókkal, zuhanyzókkal szerelték föl. Az aszfaltos részeket több helyen parkosították, újramázolták a strand padjait, rendbe tették a strand játszóterét is.

A megújult strand 9 órakor nyit, 14 órától többféle program színesíti a nyitónapot. Légvár, streetballpalánkok várják a gyerekeket, és kézmûves-foglalkozásokat is tartanak nekik. A fürdõt estére kivilágítják, a nyitott strandok éjszakája országos akcióhoz csatlakozva a Hullámfürdõ is éjfélig tart nyitva.

Az 1935-ben alapított pécsi Hullámfürdõ a hullámmedencérõl kapta a nevét. A létesítményhez egy 33 méteres kültéri strandmedence és egy 50 méteres medencével, valamint gyermekmedencével ellátott uszoda tartozik. A fedett létesítményeket az egy hónapos felújítás alatt is használhatták a látogatók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!